Két óránként cumizik a megmentett kismókus

Egy Mályiban élő grafikus minden szabadidejét arra áldozza, hogy sérült madarakat és kisállatokat mentsen. Lehoczky Krisztián ha délután hazaér a munkahelyéről, sérüléseket lát el, törött végtagokat tesz helyre, etet, masszíroz és mágnesterápiát is alkalmaz a betegeinél.

Egész életét meghatározta nagyapja tanítása, hogy az állatokon kell, és érdemes segíteni.

Családjával megalapították a Mályi Természetvédelmi Egyesületet, ami olyan sikeres lett, hogy már a központi segélyhívó is őket adja meg madármentőként.

Több olyan eset volt, amikor hoztak egy áramütött madarat, töréssel. Ilyenkor naponta többször háromnegyed órán át masszíroztam a lábait, hogy helyreálljon a keringése. Több madárnál előfordul – például a hím karvalyoknál – hogy fogságban depresszióba esnek. Ha napokig nem hajlandóak enni, szondával kell őket táplálni.” – mondja Krisztián

A madarakon kívül vad kisemlősöket is ápol. Móka Miki – ahogy lánya, Kíra elnevezte – a mókusbébi szeptember 14-én került hozzájuk, nagyon rossz állapotban.

Kutyasétáltatás közben találtak rá a járókelők. Valószínűleg biciklivel áthajtottak rajta, a jobb oldala fájt, valószínűség szerint a bordái törtek, és az orrából is folyt a vér. 

Az állatka szerencsére napról-napra szépen javul, és a hangulata is sokkal jobb. 

Lehoczky Krisztián felesége,  Alexandra napközben a munkahelyére is magával viszi a kismókust, és két óránként cumiztatja.

Lehoczky Krisztián 13 éves kislánya, Kíra is komolyan érdeklődik az állatmentés iránt. Születése óta állatok között nőtt fel, nem fél a nagyobb ragadozómadaraktól sem. Neki megszokott, hogy sérült egyedek érkeznek hozzájuk és náluk laknak, míg szabadon engedik őket. Arra is van példa, hogy egyből megállapítja, hogy a madárnak mi a baja. Nem nehéz kitalálni, állatorvosnak készül.